Døgnåbent Mandag-Søndag

Komprimerings­­­­­­kontrol

Vi udfører komprimeringskontrol efter isotopmetoden, som er en hurtig og effektiv måde at udføre komprimeringskontrollen på, så entreprenøren kan komme hurtigt videre med arbejdet.

Ved komprimeringskontrol måles komprimeringsgraden i ler, sand, stabilt grus og knust asfalt og beton. På den måde kan man være sikker på, at komprimeringsgraden overholder de opstillede krav til kvalitetssikringen. Vi har stor erfaring i at udføre komprimeringskontrol og ikke mindst en stor erfaring i at rådgive, hvis nu komprimeringsgraden ikke er opfyldt. Med en kompetent rådgivning hjælper vi entreprenøren hurtigt videre.

Hvad er komprimerings­kontrol?

Komprimeringskontrol er en metode, der anvendes i byggeriet for at sikre, at jord og grus er komprimeret i den korrekte grad. Dette gøres ved at måle densiteten af materialet med en isotopsonde, sammenlignet med et referenceforsøg. Ved at sikre at materialerne er korrekt komprimerede, undgår man skader på byggeprojekterne.

Derfor er komprimeringskontrol en enormt vigtig del af et byggeprojekt.

Kunderne taler

Visgaard & Sundstrøm er en professionel samarbejdspartner, der altid er klar 24-7 og altid på pletten, hvis der skal laves en komprimeringskontrol eller et tilsyn. Altid god og professionel rådgivning samt sparring.

Michael Christensen
Gedved Entreprenør A/S v/ Aut. Kloakmester Henrik Kjær

Video fra komprimerings­­kontrol

I videoen udføres der komprimeringskontrol af en sandpude for et nyt byggeri.

Kontrollen udføres med isotopsonde. Hvis man har referenceforsøget (proctorforsøg) klart, så har man resultatet med det samme.

Priser på komprimerings­­kontrol

Visgaard & Sundstrøm står naturligvis til rådighed hvis du vil vide mere om komprimeringskontroller, høj service og lave priser.

Hvorfor er komprimerings­kontrol vigtigt?

Komprimeringskontrol er et vigtigt værktøj til at måle komprimeringsgraden af et materiale. Dette er nyttigt, når man skal vurdere, om et materiale er egnet til et bestemt formål.
Komprimeringskontrol er vigtigt, fordi det sikrer, at jorden og gruset er komprimeret i den korrekte grad. Dette er nødvendigt for at sikre, at bygninger og anlæg er sikre og holdbare. Hvis materialet ikke er komprimeret nok, kan det føre til problemer som for eksempel sætninger og revner i bygninger.

I Visgaard & Sundstrøm er kvaliteten høj, og når en finger i jorden ikke er nok, så står vi klar til at hjælpe.

Krav til komprimerings­­kontrol og komprimeringsgrad

Det er vigtigt for at undgå sætninger i det fremtidige byggeri, at kravet til komprimeringsgraden er opfyldt.
Den trufne tørdensitet, målt med isotopsonden, holdes op mod referenceværdien fra proctorforsøget eller vibrationsforsøget. Herved udregnes komprimeringsgraden, som skal overholde komprimeringskravet.

Komprimeringskravet til det aktuelle projekt er som regel angivet i udbuddet til projektet.

Med Visgaard & Sundstrøm som samarbejdspartner er I sikret et professionelt resultat af jeres komprimeringskontrol.

Hvilke faktorer kan påvirke komprimerings­kontrollen?

Der er en række faktorer, der kan påvirke komprimeringskontrollen. Disse omfatter blandt andet typen og kvaliteten af ler, sand, grus og vandindholdet, samt vejrforholdene.

Eksempler på komprimeringskontrol

Visgaard & Sundstrøm har mangeårig erfaring i at udføre komprimeringskontrol. Som eksempler på typer af byggeprojekter, hvor vi har udført komprimeringskontrol kan blandt andet nævnes:

  • Motorvejsbroer og motorveje
  • Byggemodninger
  • Buffertanke til fjernvarme
  • Biogasanlæg
  • Parcelhuse
  • Kloakrenoveringer

Hvad er en isotopsonde?

En isotopsonde er et måleinstrument, der anvendes til at måle densiteten af materialer. Sonden indsættes i materialet, og densiteten måles. Dette benytter Visgaard & Sundstrøm til komprimeringskontrol.